Dorpskwis “Wanroij Weet Ut” 2016; het was weer een TOP-avond!

Wanroij Weet Ut 2016

Afgelopen zaterdag werd de tweede editie van de dorpskwis “Wanroij Weet Ut” gehouden. Vanaf 19:00 waren de deuren open en gingen de 41 deelnemende teams, maar ook het nieuwsgierige publiek op zoek naar hun plekje in de zaal.

Met officiële stemkastjes werden de meerkeuze-vragen en beantwoord en werd er geraden wie er op de foto’s verschenen en soms ook gegokt of een bijzondere stelling waar of niet waar was. Naast deze rondes waren er ook open vragen te beantwoorden. Moeilijke vragen, maar ook o.a. muziekfragmenten, reclametunes en stemmen van bekende Wanroijse mensen moesten daarbij geraden worden.

Wat hebben wij genoten van iedereen. Enthousiaste reacties als er punten behaald werden, balende gezichten als een antwoord toch fout was of grote fronzen in het voorhoofd als het juiste antwoord net niet te binnen schiet. Iedereen deed zo fanatiek mee, waardoor het al snel duidelijk werd dat een mooie mix van tactiek, kennis, logica en geluk je tot winnaar kon maken.

Naast de vragenrondes was er een actieve spelronde. Van elk team moest er 1 persoon naar boven komen om zonder handen een koekje vanaf het voorhoofd in de mond te krijgen. Hilarische taferelen en bijzondere gezichten waren hierbij te zien. Bij de één lukte het meteen, terwijl het de ander met knipogen, tips van tegenstanders, een lange tong uit de mond of andere bijzondere gezichtsbewegingen binnen 2 minuten nog niet lukte.

Wanroij Weet Ut 2016

Nadat alle punten waren opgeteld en de videobeelden door de jury-leden waren nagekeken kon de prijsuitreiking beginnen. Het team “De Schakelaars” met Frank Willems, Jeroen Jacobs, Bert Lodewijks, Rudi Daverveld en Ruud v. Dijk werd de uiteindelijk winnaar. Vorig jaar eindigden zij als tweede, maar dit jaar konden ze dus met de hoofdprijs van 150 euro, de Dorpskwis-trofee en natuurlijk de eeuwige roem naar huis! Het team “Wij Weten UT” werd tweede en “Fons-All-In 9” ging met de derde prijs naar huis.

Wanroij Weet Ut 20161e Prijs: De Schakelaars

Wanroij Weet Ut 20162e Prijs: Wij Weten Ut

Wanroij Weet Ut 20163e Prijs: Fons-All-in 9

Alle deelnemende teams kregen een leuke teamfoto mee naar huis, als herinnering aan deze mooie avond. Want dat is wat we van veel mensen gehoord hebben; “gezellig”, “een moi spelleke”, “goed verzorgd”, “leuke mix van vragen” enz. De leden van Stichting VoHaCo kijken daarom vol trots en tevredenheid terug naar deze geslaagde avond.

Wij willen bij deze alle deelnemers, vrijwilligers en het publiek van harte bedanken voor deze super-geslaagde avond. Mocht je jezelf nog eens terug willen zien of een indruk willen krijgen van deze avond kijk HIER. De Teamfoto’s volgen nog. Zodra deze er zijn berichten wij jullie hierover op onze Facebook pagina.

Wij hopen jullie over ruim 2 maanden weer te zien tijdens het tafelvoetbaltoernooi op dinsdag 27 december vanaf 17:30 bij de ‘t Raadhuis.

Stichting VoHaCo