Dorpskwis “Wanroij Weet Ut” het was een top-avond!

Afgelopen zaterdag 17 oktober was het eindelijk zover! De eerste editie van de dorpskwis “Wanroij Weet Ut” werd gehouden. Vanaf 19:00 waren de deuren open en gingen de 39 deelnemende teams, maar ook het nieuwsgierige publiek op zoek naar hun plekje in de zaal.

De start van de kwis was een verrassing voor iedereen, maar vooral voor Peet Aben. Met een smoes om de eerste vraag te mogen voorlezen werd hij naar ’t Wapen gelokt. Wat was zijn verbazing groot om de burgemeester naar voren te zien komen en na een mooie toespraak uiteindelijk een lintje in ontvangst te mogen nemen. Peet, lid van het eerste uur; mede-oprichter van VoHaCo blijft bij elke activiteit van VoHaCo betrokken en beschikbaar voor hand- en spandiensten, met daarnaast altijd een gezellige, positief kritische bijdrage. En dat geldt, zoals wij weten, nog voor veel meer andere verenigingen in Wanroij. Daarom heeft Peet het meer dan verdiend om onderscheiden te worden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Peet gefeliciteerd!

Lintje Peet

Na dit officiële gedeelte werd het tijd om echt te starten met de kwis. De verschillende vragenrondes met meerkeuze-vragen, open vragen, muziek- en foto-fragmenten, meer-minder-vragen en waar-niet waar vragen zorgden voor een sportieve en fanatieke strijd.

Wat hebben wij genoten van iedereen. Enthousiaste reacties als er punten behaald werden, balende gezichten als een antwoord toch fout was of grote fronzen in het voorhoofd als het juiste antwoord net niet te binnen schiet. Iedereen deed zo fanatiek mee, waardoor het al snel duidelijk werd dat een mooie mix van tactiek, kennis, logica en geluk je tot winnaar kon maken.

Naast de vragenrondes waren er 2 actieve spelrondes. De ene ging om “de snelste tissue –trekker” en de andere was bedoeld om zoveel mogelijk ping-pong-balletjes uit een tissuedoos, dat om je middel was gebonden, te laten stuiteren door de meest vreemde bewegingen. Hilariteit alom!


Wanroij Weet Ut 2015 (085)Wanroij Weet Ut 2015 (102)

Nadat alle punten waren opgeteld en de videobeelden door de strenge, maar rechtvaardige video-scheidsrechter Jan Aben waren nagekeken kon de prijsuitreiking beginnen. Het team “Kak, helemaal vergeten!” met Pim Jacobs, Maurice vd Zanden, Dennis van Gemert, Harm Cornelissen en Bram Jozephs werd de uiteindelijk winnaar met 210 punten. De mannen van het team “de Schakelaars” werden tweede met 195 punten en “Zou Kunne” ging met de derde prijs naar huis met 189 punten. Allemaal van harte gefeliciteerd en hopelijk krijgt het geldbedrag dat hiermee gewonnen is een mooie bestemming.

Wanroij Weet Ut 2015 (126)

Wij willen bij deze alle deelnemers, vrijwilligers en het publiek van harte bedanken voor deze super-geslaagde avond. Mocht je jezelf nog eens terug willen zien of een indruk willen krijgen van deze eerste editie van “Wanroij Weet Ut” kijk dan HIER

Wij hopen jullie over ruim 2 maanden weer te zien tijdens het tafelvoetbaltoernooi op zondag 27 december vanaf 17:30 bij de Batavier.

Bedankt!

Stichting VoHaCo