Grandioos feestweekend 25 jaar VoHaCo!

Het was een grandioos feest!!

Wat hebben de leden van VoHaCo toch genoten afgelopen weekend! Het was een superfeest, waar menigeen nog lang over na zal praten.

De viering van ons 25-jarig bestaan werd geopend met een geweldig groots, gezellig Wanroijs Bierfest. Vrijdagavond stroomde de geheel in Duitse stijl aangeklede tent vol met bezoekers, die wel hielden van een stevige pul bier en de geweldige opzwepende muziek van de Palemiger Spatzen en natuurlijk niet te vergeten Frans Theunisz.

25 jaar VoHaCoVanaf 23:00 stond iedereen op de banken en tafels om er pas een paar uur later weer vanaf te komen. Het was werkelijk geweldig om te zien hoe jong en oud inhaakten, uit volle borst meezongen, dansten, proostten en polonaise liepen. De liters bier gingen er snel doorheen, maar ook de sfeer en muziek maakten dat iedereen enthousiast werd en lachend, zingend en swingend de avond doorgingen. De bandleden kwamen regelmatig de zaal in, de tafels op of liepen voorop in de polonaise om nog even dat stukje extra te geven. Met een broodje ‘Wurst mit Sauerkraut’ was deze avond helemaal af en ging iedereen moe, maar voldaan naar huis.

Nadat zaterdagmorgen de meesten weer een beetje bij had kunnen komen van de avond er voor, was het Wanroijs Waterfestijn aan de beurt. Wel 16 teams streden op, over en onder het water voor de 1e prijs; een geheel verzorgde barbecue voor 10 personen. De teams begonnen met de stormbaan. Op het eerste gezicht leek het een makkie, maar al snel kwamen de deelnemers er achter dat de luchtkussens, verschillende obstakels en de smalle balken veel snelheid, energie, tactiek en geduld vergden. Menigeen kwam helemaal bekaf of soms ook gewoon helemaal niet aan de overkant. Kruipend, hangend, zwemmend of makkelijk balancerend over de balk, alles werd door de teams uit de kast gehaald om zoveel mogelijk punten binnen te halen. Zelfs teams die als volwassenen niet durfden, zetten hun jokers in, door de kinderen het parcours af te laten leggen. Het was buitengewoon vermakelijk om te zien hoe al deze fanatiekelingen kei hard hun best deden.

sla 'm d'r inToen het onderdeel “sla ‘m d’r in” volgde, bleek er ook nog kracht en evenwicht nodig te zijn. De nodige klappen werden uitgedeeld, maar gelukkig werden daarna de handen geschud en kon iedereen weer lachend verder. Ook vloeiden er vele zweetdruppels bij de fietswedstrijden en de rodeostier. Uiteindelijk was het team “Kweetnie 1”o.l.v. Bas Selten de terechte winnaar. Op een aantal pechgevallen uit hetzelfde team met een schouder uit de kom en ‘onwel worden’ (van de avond er voor of de inspanningen? dat is nog niet helemaal duidelijk…) na, is alles zonder ongelukken verlopen.

De Winnaars!!

’s Avonds was er nog geen tijd om rustig bij te komen, want de enorme beat van feest-DJ-Joost maakte dat iedereen nog eens lekker doorging met feesten tot in de late uurtjes.

Al met al kunnen we alwéér terugkijken op een super-geslaagd evenement. Natuurlijk hebben we veel te danken aan het mooie weer, de vele deelnemers en bezoekers, maar zoals iedereen weet en ook gezien heeft, kan dit nooit zo goed verlopen zonder de hulp van alle vrijwilligers, die ons voor, tijdens en na dit feestweekend geholpen hebben. We kunnen dan ook niks anders dan hen zeer hartelijk danken voor hun inzet. Iedereen; kei bedankt!