Waanzinnig Wanroij: eerste editie Waanzinnige Obstacle Run groot succes!

Waanzinnig Wanroij 2017

Stichting VoHaCo organiseerde dit jaar alweer voor de vierde keer ‘Waanzinnig Wanroij’, en wel op zaterdag 1 juli 2017. Hoewel de weersverwachtingen niet echt veelbelovend waren, waren de weergoden ons goed gezind. Het werd, na een natte start toch nog een prachtige droge dag, met hier en daar een lokale maïs-bui.

Waanzinnig Wanroij 2017

Om 16:00 uur startte het programma met maar liefst 11 jeugdteams, van groep 5 t/m 8. Er werd gestreden om de snelste tijd tijdens het afleggen van een heus Obstacle Parcours. Allereerst moest de stormbaan getrotseerd worden, waarna de bierkrattenrace van start kon gaan. Vervolgens moest het hele team zichzelf vooruit worstelen door een bak met autobanden om daarna een enorme stromuur zien te overwinnen. Hierna stond de afmatrace te wachten, een hoge klimmuur waar je door middel van een stok en wat tactiek boven moest zien te komen. Wanneer iedereen weer veilig beneden stond moest je als team tenslotte nog een enorme moer omhoog draaien d.m.v. een touw. Wanneer de moer boven was werd de tijd gestopt.

Waanzinnig WanroijWaanzinnig Wanroij

 

 

 

 

 

De top drie van de jeugdteams die het parcours als snelst hebben afgelegd:

  • 1e: Sportygirls (03:02)
  • 2e: Smikkelbeertjes (03:04)
  • 3e: The 5 Boys (03:07)

Sportygirls

Voor de allerjongste jeugd (en stiekem ook wat volwassenen) stond er ook weer, de inmiddels populaire, maïsbak, waarin volop werd gespeeld, gesprongen en gedoken. Tussendoor werd de energie weer aangevuld met ranja uit de ranjakabouter, een snoepzak en een zakje chips. Ook kon er binnen in de tent een ritje worden gemaakt op een echte rodeostier, deze heeft de hele dag op volle toeren gedraaid. Eén hand in de lucht en gooo!

Nadat de basisschool jeugd klaar was met de obstacle run, werd er op het parcours plaatsgemaakt voor de volwassenen (13+). Er werd weer volop gestreden. Hierbij bleken de heren van “We bakken d’r niks van” te snel te zijn voor de dames en heren van “Fons-all-in”.

  • 1e: We bakken d’r niks van (02:19)
  • 2e: Fons-All-in (02:25)
  • 3e: Bloempooooot (02:37)

We bakken d’r niks van

Nadat iedereen weer bij was gekomen van de run, was het tijd voor een drankje en een dansje. Onder het genot van de nieuwste hits van Dj StayFan, werd alle mais en stro van de kleren geswingd. Het feestje ging nog door tot in de late uurtjes.

Wij vonden het weer een geslaagde dag en vonden de “Waanzinnige Obstacle Run” voor herhaling vatbaar. We willen  iedereen bedanken voor zijn/haar deelname en aanwezigheid. Graag zien wij jullie allemaal terug tijdens de dorpsquiz “Wanroij Weet ut” op zaterdag 21 oktober a.s.

Ook willen wij al onze sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun hulp en bijdrage!

Voor alle foto’s van ‘Waanzinnig Wanroij’ en de “Waanzinnige Obstacle Run”, klik HIER