Wanroijs Gedoe wordt Waanzinnig Wanroij

Al jaren is het Wanroijs Gedoe een begrip in Wanroij en omstreken.

Wat begon als een evenement dat werd neergezet door de Wanroijse Ondernemers is enkele jaren later voortgezet door Stichting VoHaCo (Voetbal Handbal Combinatie). Een gedeelte van de opbrengst uit het Wanroijs Gedoe werd al die jaren door stichting VoHaCo geschonken aan de jeugdafdelingen van de voetbal- en handbalclub.

Duizenden bezoekers van jong tot oud hebben zich jarenlang kunnen vermaken tijdens het Wanroijs Gedoe. Wie heeft er niet ook volop genoten van allerlei activiteiten en bezienswaardigheden, geslenterd tussen marktkramen, meegedaan of gekeken bij het touwtrekken en natuurlijk een biertje gedronken ter afsluiting van een gezellig en geslaagd Wanroijs Gedoe?

Stichting VoHaCo is jarenlang vele uren actief geweest met de organisatie van het Wanroijs Gedoe. De laatste jaren bleek het echter financieel steeds moeilijker te zijn om een groots evenement neer te zetten, met voor ieder wat wils, binnen een redelijk budget en een minimale entreeprijs. Stichting VoHaCo heeft daarom besloten om het nu eens helemaal anders te gaan doen. Waar we voorheen de samenwerking met de gezamenlijke horeca van Wanroij en Landhorst hadden, zullen we nu zelf de touwtjes in handen houden. Enkele weken geleden hebben we dan ook in goed overleg afscheid van elkaar genomen.

Het plan van stichting VoHaCo is een gezellig dorpsfeest te houden op zaterdag 23 augustus (laatste zaterdag van de zomervakantie) vanaf ca 17:00. De naam is al bedacht en geeft vooral weer hoe trots we op ons dorp zijn en vooral ook willen blijven; Waanzinnig Wanroij!

Waanzinnig Wanroij zal kleiner van opzet zijn, maar zeker niet minder gezellig! Stichting VoHaCo zal zich de komende maanden bezig houden met de verdere invulling van Waanzinnig Wanroij. In ieder geval zal de braderie niet meer in oorspronkelijke vorm te zien zijn en zullen ook de activiteiten anders van opzet zijn. Wel is er weer een kinder-speelgoed-markt, een kindertheater, een onderdeel met sportiviteit en/of behendigheid en een muzikale afsluiting van dit gezellige dorpsfeest, onder het genot van een hapje en een drankje. Het doel om de saamhorigheid en gezelligheid binnen Wanroij te optimaliseren zal voor stichting VoHaCo bovenaan blijven staan! Houdt het Wanroijs Nieuws goed in de gaten voor alle vorderingen in onze plannen.

Mochten er vragen, opmerkingen of ideeën zijn, mail dan naar info@vohaco.nl.

Enne, noteer die datum alvast hè!?

Stichting VoHaCo