Wanroijs Gedoe 2012

Wanroijs Gedoe 2012

WANROIJS GEDOE; het was voor iedereen een topdag!

Wat hebben wij van de organisatie, maar ook de vele bezoekers weer genoten van een geweldig gezellig Wanroijs Gedoe vorige week dinsdag!

’s Morgens viel de regen er nog met bakken uit, maar vanaf een uur of 11 zorgden de weergoden voor het ideale weer voor ons evenement. Ruim 3000 vrolijk lachende kinderen, genietende ouders, maar ook andere bezoekers hadden het volop naar de zin. Veel positieve reacties werden er gegeven over de kinder-speelgoedmarkt en het open podium. Het ene kind kreeg nieuw speelgoed of kleding, terwijl het andere kind er weer een zakcentje bij verdiende. En op de professionele podiumwagen op het horecaplein kon men de hele dag onze eigen Wanroijse talenten aanschouwen. De supergave drumsessies van de 13-jarige Eddy v.d. Steeg, het leuke animatieteam van ‘De Bergen’, het mooie zanggeluid van Lieke Meijer, de gezellige klanken van Ège Wies en de professionele muziek van Blues Around (met o.a. Teun Cremers) waren dit jaar een geweldige aanwinst voor het Wanroijs Gedoe.

Vooral de kinderen amuseerden zich bij de interactieve shows en het schminken van Dotje en Snotje. Wanroijs Gedoe 2012Maar ook bij het bungyjumpen aan elastieken, de ballonnenclown op stelten, de verschillende luchtkussens, het aquarium van de duikvereniging en de rondritten in een echte brandweerauto was duidelijk te merken dat iedereen het super naar de zin had. De leiding van het voetbalkamp werd flink nat gegooid met waterballonnen. Zo konden zij ook eens teruggepakt worden door de kinderen die zij een week daarvoor een zware, maar leuke kampweek hadden bezorgd.

Maar ook volwassenen konden weer volop aan hun trekken komen. Zo werd de afgezaagde kastanjeboom bij ingang van de botanische tuin door een kettingzaag-kunstenaar veranderd in een mooi kunstwerk. Vanuit de kraan kon zeker in de avond met de strakblauwe lucht kilometers ver gekeken worden. En tijdens de demonstratie van de brandweer keek iedereen zijn ogen uit, toen de stoere brandweermannen en -vrouwen de ‘slachtoffers’ uit de auto knipten. Ook de tractoren van de HMT-club waren weer erg in trek. Daar kon men het gewicht raden van het aambeeld met boomstam. Het totale gewicht was 262 kilo (aambeeld 160 kilo en boomstam 102 kilo). Er waren wel 5 mensen die precies evengoed geschat hadden. Te weten: Jo van Lijssel 260 kilo, Stan van de Bolt 264 kilo, Rene Buijs 260 kilo, Tiny Selten 260 kilo en Toon Derks (Rijkevoort) 260 kilo. Na loting zijn de prijzen opgehaald door de winnaars!

Nog nooit waren de touwtrekwedstrijden zo spannend als dit jaar! Meerdere malen bleek het team dat de hele tijd een voorsprong had uiteindelijk aan het kortste eind te trekken. Wanroijs Gedoe 2012Bij de heren was de grote winnaar “Keihard de Lekkerste” (voornamelijk Nordse Kuul-heren), zij versloegen de jongens van “Zou Kunne”. ’t Huukske werd derde. Bij de dames was “Zou Kunne” te sterk voor de “Tepeltrekkers”. De Bumpers werden derde. Vanaf de prachtige podiumwagen heeft de DJ iedereen nog tot in de late uurtjes vermaakt.

Bij deze richten wij onze hartelijke dank aan de vrijwilligers, sponsoren, artiesten en alle anderen die deze dag weer tot een zeer geslaagd evenement hebben gemaakt. IEDEREEN KEI BEDANKT en graag weer tot volgend jaar!

Stichting VoHaCo