Wanroijs Gedoe 2013

Wanroijs Gedoe 2013

WANROIJS GEDOE; Mooi weer, gezellig en geslaagd!

Wat hebben wij van de organisatie, maar ook de vele bezoekers weer genoten van een geweldig gezellig Wanroijs Gedoe vorige week dinsdag! Ondanks de crisis, de warmte en de vierdaagse bleken er weer veel mensen ons mooie dorp gevonden te hebben voor een leuke middag en avond vol vermaak. Ruim 3000 vrolijk lachende kinderen, genietende ouders, maar ook andere bezoekers hadden het volop naar de zin.

Bij de kinder-speelgoedmarkt kreeg het ene kind nieuw speelgoed of kleding, terwijl het andere kind er weer een zakcentje bij verdiende. De luchtkussens waren steedsWanroijs Gedoe 2013 druk bezocht, maar ook het zelf ‘melken’ van de ranjakoe, versieren van cupcakes, schminken en het treintje op rails waren naast de kindershows erg in trek dit jaar.  Volwassenen en kinderen verwonderden zich bij de tractoren, de buikdanseres, de appelschilmachine en de Batavier waar je geen hand voor ogen binnen zag en toch de uitgang moest zien te vinden. Oude herinneringen werden opgedaan bij het blikgooien, of een muntje in glaasje in een bak water gooien.

Bij de oude tractoren van de HMT-club kon je het gewicht raden van een mooie houten tractor. Het totale gewicht was 367,5 kilo. De volgende winnaars zaten hier wel erg dicht bij; Toon Daverveld (367 en 365 kg), Jo Giesbers (360 kg), Tiny Rongen (St. Hubert; 357 kg).

Wanroijs Gedoe 2013

 

 

Vanaf 18:00 stroomde het horecaplein vol om live de supergave drumsessies van de 14-jarige Eddy v.d. Steeg te kunnen zien. Maar ook van de hiphop-streetdance-act van Esther en Inge v.d. Broek was iedereen onder de indruk.

 

 

 

Nog nooit waren er zoveel buitendorpse deelnemers bij de touwtrekwedstrijden die dit jaar voor de 28e keer gehouden werden. 3 dames- en 8 herenploegen streden tegen elkaar in de touwtrekbakken. Bij de heren wonnen ‘de Kadavers’ uit Landhorst van ‘Zou Kunnen’ uit Wanroij en won ‘Huukske de 3e prijs. Bij de dames waren de ’Black Cheap Cheeps’ uit Bakel te sterk voor de ‘Bumpers’ uit Wanroij. Vanaf de prachtige podiumwagen heeft de DJ daarna niet alleen met zijn muziek maar ook met zijn enthousiasme iedereen nog tot in de late uurtjes vermaakt.

Wanroijs Gedoe 2013

Bij deze richten wij onze hartelijke dank aan de vrijwilligers, sponsoren, deelnemers en alle anderen die deze dag weer tot een zeer geslaagd evenement hebben gemaakt.

IEDEREEN KEI BEDANKT en graag weer tot volgend jaar!

Stichting VoHaCo