Wat kun je verwachten bij Wanroij Weet Ut???

Wanroij Weet Ut 2015

Heb jij je ‘huiswerk’ al gedaan voor Dorpskwis “Wanroij Weet Ut!” op zaterdag 17 okt. a.s.?

Fanatiek, alles-wetend, gewoon maar gokken of stiekem afkijken? Hoe denk jij op zaterdag 17 oktober als winnaar van de Dorpskwis “Wanroijs Weet Ut!” met 200, 100 of 50 euro naar huis te gaan?

Achter de schermen zijn de leden van VoHaCo al druk bezig met de voorbereidingen voor de eerste versie van de Dorpskwis “Wanroij Weet Ut!” De vragen, foto’s en filmpjes zijn verzameld, we zijn ons aan het verdiepen in de indeling van de zaal, tafels, stoelen, hangtafels enz. Daarnaast hebben we het over de presentatie, aankleding, vrijwilligers voor het horecagebeuren enz. Zo komt er toch wel wat kijken bij zo’n avond.

Maar alles valt of staat natuurlijk met de deelnemers. Er hebben zich al veel teams aangemeld, maar er kunnen er nog altijd meer bij; hoe meer zielen, hoe meer vreugd… en strijd….

Veel mensen hebben ons al gevraagd hoe ze zich het best kunnen voorbereiden. Nou, op een mooie dag door het dorp fietsen en goed rondkijken kan nooit kwaad. Maar ook in het archief van bijvoorbeeld de heemkundekring of sportverenigingen duiken zal vast voor punten kunnen zorgen. Daarnaast is algemene (wereld)kennis uit het heden en verleden ook wel handig. En kun jij goed een spel spelen in de zaal of op het podium, dan denken we dat je met je team grote kans maakt op die superprijzen!

Wat moet je je nou eigenlijk voorstellen van deze avond? Vanaf 19:00 zijn de deuren van ’t Wapen open en zullen de leden van VoHaCo iedereen op een strategische plek neerzetten. Wij houden de kwis dus niet zoals in andere dorpen bij mensen thuis, maar met z’n allen in de zaal. Dit vonden wij de beste keuze voor de interactie met elkaar, het kunnen zien en horen hoe fanatiek mensen meedoen, maar gewoon ook de saamhorigheid van de Wanroijse gemeenschap.

Vanaf 19:30 zullen we beginnen. Er zijn verschillende vragenrondes; de vragen zijn open, in multiple choice of hoger/lager te beantwoorden. De categorieën zijn; sport, historie, algemeen en diverse. Daarnaast zullen er enkele spelopdrachten. We verwachten rond 23:30 klaar te zijn met de kwis zelf. Nadat alle punten geteld zijn, zal de prijsuitreiking plaatsvinden, waarna er met gezellige muziek nog nagebuurt of misschien vooral gediscussieerd kan worden.

De Dorpskwis “Wanroij Weet Ut” is bedoeld voor alle inwoners van Wanroij. Leeftijd speelt geen rol; iedere groep enthousiastelingen die deze uitdaging aandurft is welkom! Elk team bestaat uit 4 of 5 personen. De samenstelling van het team mag zelf bepaald worden. We verwachten alleen dat je een leuke, creatieve naam voor je team bedenkt. Via het formulier op de site kun je je als team opgeven. Het inschrijfgeld van 10 euro kan op de avond zelf betaald worden.

Inschrijven? Klik HIER

We hebben een behoorlijke prijzenpot te verdelen; 200 euro voor de winnaars, 100 euro voor de tweede plaats en 50 euro voor de derde plaats. En natuurlijk is er een mooie, toepasselijke wisselbeker voor Dé Wanroij-kenners.

We hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 17 oktober vanaf 19:00 in ’t Wapen van Wanroij!

Stichting VoHaCo